Webinar 'Mind your step.. ook jij hebt iets te verbergen!'

Geplaatst op 04-09-2017   |   Door Evelien Fiere
HackerDesk VR

Van 2 tot 13 oktober is het weer zo ver! Dan vindt de Alert Online campagne 2017 plaats. Het thema van dit jaar is ‘Cybersecurity Helden’. En niet voor niets, want iedereen kan gehackt worden. Bijvoorbeeld door een valse e-mail, een foute software-update of een nepwebsite. Door het heft in eigen handen te nemen, alert te zijn en anderen helpen, kan iedereen een Cybersecurity Held zijn.

 

Dit alles begint natuurlijk bij het beschermen van je eigen gegevens, want in tegenstelling tot wat velen denken, heb je wel degelijk iets te verbergen. Als jouw gegevens namelijk in handen komen van kwaadwillende kan hier bijvoorbeeld identiteitsfraude mee worden gepleegd. Dit komt helaas steeds vaker voor. Het aantal meldingen van identiteitsfraude is in 2016 ruimschoots verdubbeld ten opzichte van 2015. Waar in 2015 reeds 805 meldingen zijn gedaan bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude, hebben vorig jaar 1724 slachtoffers van identiteitsfraude zich gemeld.

 

Om je een handje te helpen bij het beschermen van jouw gegevens, organiseren wij op woensdag 4 oktober de webinar ‘Mind Your Step.. ook jij hebt iets te verbergen!’. De webinar begint om 11:00 en eindigt rond 11:30. Deelname is kosteloos en kan via deze link: https://www.wiifm.info/mind-your-step-ook-jij-hebt-iets-te-verbergen

 

Tijdens deze webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
1. Identiteitsfraude

Wat is het? Wat kunnen de gevolgen zijn? En hoe voorkom je het?

2. Phishing

Wat is het? Wat kunnen de gevolgen zijn? En hoe herken je een phishing mail?

3. Social media

Wat zijn de do’s en de don’ts op social media?

4. Wachtwoorden

Waarom is een goed en veilig wachtwoord belangrijk? Wat zijn de do’s en don’ts?

 

En dat is nog niet alles.. alle deelnemers ontvangen tevens een toegangsticket voor de Informatieveiligheid:Challenge ‘Mind Your Step’.

 

Dus meld je aan en word een Cybersecurity Held!
‹ Terug naar overzicht