5 Fases van mijn snuffelstage

Geplaatst op 12-02-2018   |   Door Fleur Oomen
Fleur Oomen1

Fase 1: geen zorg in de wereld

De eerste fase kenmerkt zich door weinig tot geen stress. Ik dacht genoeg tijd te hebben om alles op een rijtje te krijgen en ik verwachtte dat het vinden van een snuffelstage, zo was gepiept.

 

Fase 2: paniek

Na een lang en comfortabel verblijf in fase 1, begint fase 2 toch echt door te dringen. Ik realiseerde me dat er veel tijd was verstreken en ik had besloten om me te verdiepen in inleverdatums en de opdrachten. Hierna sloeg de paniek toe, die mij stimuleerde om een begin te maken aan mijn zoektocht naar een snuffelstage.

 

Fase 3: opluchting

Nadat fase 2 mij een duwtje in de rug had gegeven, was het gelukt om een snuffelstage te vinden. Dit was een enorme opluchting. Niet alleen omdat ik een organisatie had gevonden waar ik mijn stage kon lopen, maar ook omdat het gaat over het communicatiebureau waar mijn voorkeur lag!

Soul:made sprak mij op het eerste gezicht al aan, maar soms komt het voor dat de tweede indruk nog beter is dan de eerste. Dit was ook het geval bij soul:made. De reactie die ik kreeg op mijn e-mail aan soul:made was in de vorm van een opdracht. Sonja Kok (eigenaresse soul:made) had namelijk twee fouten gevonden in mijn mail en als ik die fouten kon verbeteren, werd ik van harte uitgenodigd op een gesprek.

Door deze creatieve uitdaging werd het voor mij duidelijk dat ik bij soul:made erg graag een snuffelstage zou willen lopen. Ik vond het daarom ook spannend of ik de fouten goed had kunnen verbeteren. Gelukkig was dit het geval en werd ik van harte uitgenodigd om op gesprek te komen!

Na deze opdracht had ik al twee dingen geleerd over/van soul:made:

  1. Er werken alleen maar vrouwen bij soul:made (de aanhef: dames en heren, was niet goed).
  2. Check, check, dubbelcheck!

-        TIP: Controleer je tekst meerdere malen op spelling en formulering. Laat je tekst ook eens door een ander lezen, aangezien je zelf eerder over fouten heen leest.

 

Fase 4: het gesprek

Na de voorgaande fases doorlopen te hebben, was ik aangekomen bij het gesprek. Dit is natuurlijk spannend en ik wilde een goede eerste indruk maken (tenzij ik, net als soul:made, een spetterende tweede indruk kan maken).

Ik was, ondanks de lichte spanning, wel erg enthousiast om kennis te maken met de soul:mates en ik werd ook niet teleurgesteld! Tijdens het gesprek met Marlies Schamper voelde ik een warme sfeer, wat ervoor zorgde dat ik geprikkeld werd om meer te vertellen over mijzelf en ook om meer te weten te komen over soul:made.

 

Fase 5: de stage

Na alle fases overleefd te hebben, brak de eerste dag dat ik stage ging lopen aan. Na deze dag realiseerde ik mij dat ik het erg goed getroffen had. De soul:mates zijn erg vriendelijk en betrokken en zij zorgen ervoor dat ik nooit met lege handen zit.

Ik loop nu al een aantal dagen mee bij soul:made en ik merk nu al dat ik erg veel aan deze stage heb. Niet alleen heeft ‘eigen verantwoordelijkheid’ voor mij een positieve lading gekregen, ik heb ook gemerkt dat ik veel terug zie van wat ik op school leer.

Ook wordt er bij soul:made geluisterd en gevraagd naar mijn mening en ideeën. Dit zorgt ervoor dat ik daadwerkelijk gebruik kan maken van mijn sterke punten in de communicatie en dat ik kan werken aan mijn zwakke punten.

Dat is het leuke aan een stage. Je begint het nut in te zien van dagenlang theorie in je hoofd proberen te stoppen. Deze theorie komt namelijk zeker nog eens van pas!

Het klink misschien cliché… maar een stage is erg leerzaam!

 

Fleur Oomen
‹ Terug naar overzicht