Filter op: Toon alles| Nieuws | Blogs

Webinar 'Mind your step.. ook jij hebt iets te verbergen!'

Geplaatst op 04-09-2017   |   Door Evelien Fiere
HackerDesk VR

 

Tijdens de Alert Online campagne 2017 organiseert soul:made op 4 oktober de webinar 'Mind your step.. ook jij hebt iets te verbergen!'. Deelnemen?

Lees meer

WINACTIE: Hoeveel weet jij over de AVG/GDPR?

Geplaatst op 22-08-2017   |   Door Evelien Fiere
17 0822 AVG test DEF EF

Weet jij alles over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? En wil je een ‘Mind Your Step’ webcamcover winnen voor jou en 9 collega’s?
Doe dan deze quiz en mail je antwoorden voor 10 september 2017 naar evelien@soulmade.nl!
We verloten drie setjes van 10 webcamcovers onder de inzendingen.

Lees meer

Broodje aap of toch maar veganistisch?

Geplaatst op 22-08-2017   |   Door Kyra Uijtdehaag
minion 888797 340

Wat kan ik tegenwoordig nog eten? Wat is echt waar van wat ons wordt verteld, aangeleerd en misschien wel wijsgemaakt?  De media is zo’n krachtig medium dat ze ons kan laten geloven wat ze wil. Want wees eerlijk; trek jij alles in twijfel wat je wordt voorgelegd in blogs, kranten en op social media?

 

Lees meer

Ben jij onze nieuwe soul:mate op informatieveiligheidsvlak?

Geplaatst op 18-07-2017   |   Door Marlies Schamper
HackerBomb2017

Heb jij passie voor het vak en vind je het leuk om samen met onze opdrachtgevers organisaties in beweging te brengen? Ben je fanatiek, ondernemend, open, eerlijk, oplossingsgericht, word je gedreven door inhoud én heb je affiniteit met techniek, IT en informatieveiligheid? Dan ben jij onze nieuwe soul:mate!

 

 

 

Lees meer

Communicatie meewerkstage; word jij onze tijdelijke soul:mate?

Geplaatst op 11-05-2017   |   Door Marlies
Untitled design

Volg jij momenteel een HBO of universitaire opleiding op het vlak van marketing en/of communicatie? Vind je het leuk om voor soul:made de marketing en communicatie activiteiten mee op te pakken? Ben je fanatiek, ondernemend, open, eerlijk, enthousiast en heb je een proactieve instelling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer

Gemeentelijke informatieveiligheid: van zwakste schakel naar sterkste wapen!

Geplaatst op 26-04-2017   |   Door Evelien Fiere
Onderzoek Informatiematieveiligheid

 

5.500 datalekken, zoveel zijn er in 2016 gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit terwijl er 60.000 meldingen werden verwacht en de media bijna wekelijks bericht over incidenten op informatieveiligheidsvlak. Of het nu gaat om het lekken van persoonsgegevens, identiteitsfraude, cyberaanvallen, digitale fraude, cyberspionage, phishing, digitaal pesten… de media staan er bol van. Hiernaast blijkt dat een groot deel van de datalekken wordt veroorzaakt door medewerkers. Onlangs heeft soul:made daarom onderzoek gedaan naar het bewustzijn van gemeentelijke medewerkers op het gebied van informatieveiligheid en dan specifiek de wet Meldplicht Datalekken.

Lees meer

Tip voor de baas: Geef Marijke Helwegen als cadeau op Secretaressedag!

Geplaatst op 21-03-2017   |   Door Britt van Gils
17342721 1477653192279601 7249108290395667997 n

Soul:made introduceert samen met Marijke Helwegen een nieuw initiatief; De tip voor de baas! Marijke gaat ervoor zorgen dat alle secretaresses op 20 april, de jaarlijkse Secretaressedag, écht in het zonnetje worden gezet. De goed bedoelde, maar inmiddels voor veel managers ‘verplichte’ Secretaressedag met het standaard of vaak zelfs vergeten cadeau is na dit jaar niet meer hetzelfde. Marijke zal Secretaressedag op unieke wijze haar eigen facelift geven. Ze weet als geen ander hoe het is om secretaresse te zijn en dat verdient naar haar mening meer dan het verplichte bloemetje. Marijke Helwegen gaat secretaresses dit jaar dan ook persoonlijk een bijzonder cadeau bezorgen.

 

 

 

Lees meer

Van zwakste schakel naar sterkste wapen; slim omgaan met Informatieveiligheid

Geplaatst op 05-07-2016   |   Door Marlies Schamper
IMG 0465

Informatieveiligheid staat pas echt in haar kracht als alertheid van je medewerkers de achterliggende techniek kan versterken. Maar hoe krijg je het onderwerp in de dagelijkse routine van je organisatie als ‘veiligheid’ niet echt tot de kern van je organisatiecultuur behoort? Vanuit ons informatieveiligheidsplatform 'What's In IT For Me?' heeft collega Marlies voor het Security Management magazine een artikel geschreven over hoe je dit doet. Benieuwd? 

Lees meer

De CIP-Voorjaarsconferentie ‘What’s in IT for Me?’

Geplaatst op 07-06-2016   |   Door Marlies Schamper
IMG 0470

Op donderdag 26 mei jl. heeft het Expertisecentrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming voor en door overheidsorganisaties (CIP) wederom de succesvolle CIP-Voorjaarsconferentie georganiseerd in Kasteel Vanenburg in Putten. Dit jaar met als thema ‘Samen werken aan Informatieveiligheid’ en onze speciale CIP-reporters vanuit soul:made!

 

Lees meer

Soul:made geeft gemeenten tips en tricks om slim met informatieveiligheid om te gaan

Geplaatst op 12-04-2016   |   Door Marlies Schamper
Onderzoek Informatiematieveiligheid1

Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek onlangs uit dat 33 van de 175 gemeentewebsites kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Om de veiligheid van de websites te vergroten hebben gemeenten gezamenlijk de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) opgericht. Met het platform ‘What’s in IT for me?’ (WIIFM) maakt soul:made inzichtelijk op welke wijze gemeenten van de BIG kunnen profiteren. Op het platform vinden gemeenten informatie, filmpjes, praktijk inspiratie en tips & tricks die helpen doordacht en slim om te gaan met gemeentelijke kansen en risico’s op informatieveiligheidsvlak.

Lees meer

Doet u uw achterdeur eigenlijk op slot?

Geplaatst op 28-10-2015   |   Door Sonja Kok
Anne Fleur

Zoals u wellicht weet is deze week de Alert Online campagne weer van start gegaan. Overheid, wetenschap en bedrijfsleven slaan gedurende twee weken de handen ineen om de alertheid op het vlak van online veiligheid te vergroten.

Lees meer

Twee jaar Taskforce BID

Geplaatst op 01-05-2015   |   Door Marlies Schamper
P1000640

Weer een mooi programma afgerond voor een van onze opdrachtgevers, de Taskforce BID. Lees hier een terugblik op een periode waarin gerichte communicatie haar effect bewezen heeft. https://lnkd.in/eCemGnd

 

Lees meer

Boekenbundel Informatieveiligheid

Geplaatst op 17-02-2015   |   Door Marlies Schamper
www cases februari

In samenwerking met OCC de Hoog hebben wij een prachtige boekenbundel over informatieveiligheid mogen produceren.

Lees meer

Tweede Middaglezing en Diner van de Informatieveiligheid

Geplaatst op 12-11-2014   |   Door Marlies Schamper
271014 170

Weer een geslaagd evenement neergezet voor een van onze opdrachtgevers! Op maandag 27 oktober jl. vond de Middaglezing en het tweede Interbestuurlijk Diner van de Informatieveiligheid voor 150 bestuurders en topmanagers in het Louwman Museum plaats.

Lees meer

Instrumenten Informatieveiligheid

Geplaatst op 06-11-2014   |   Door Marlies Schamper
271014 333

Weer een mooi project afgerond voor een van onze opdrachtgevers!

Lees meer